top of page
< Back

Zuid-Willemsvaart Dilsen-Stokkem

Lateraalkanaal van de Maas dat zich uitstrekt van Maastricht tot ’s Hertogenbosch en verschillende watersportclubs herbergt. Gelegen op 2km van SUP Maasland

De Zuid-Willemsvaart is een lateraalkanaal van de Maas dat zich uitstrekt van Maastricht tot ’s Hertogenbosch. Het overspant maar liefst 3 provincies in 2 landen en staat in verbinding met belangrijke waterwegen als de Kempische Kanalen en het Wilhelminakanaal. Op zijn 122 km lange traject passeert het steden als Maasmechelen, Bree, Weert en Helmond.
Hoewel dit kanaal initieel door koning Willem I (Nederland) werd aangelegd voor commerciële doeleinden, herbergt het vandaag de dag verschillende watersportverenigingen. Op zo’n 2km van SUP Maasland vind je de K.M.W.V Lanklaar, een gezellige watersportclub met zonovergoten terras dat uitkijkt over het kanaal. In de zomermaanden zakken heel wat waterfanaten naar deze plek af om er te waterskiën, te wakeboarden of gewoon een dagje heerlijk te cruisen op het kanaal.
Na het suppen kan je uitblazen in Maasmechelen Village of Connecterra, een prachtig natuurgebied dat haar heuvelachtige vormen heeft aangenomen ten gevolge van de mijnwinning. Vandaag blijft er van de mijnbouw enkel nog een boortoren over, die recent gerenoveerd werd als uitkijktoren voor toeristen. Ook vind je in het gebied een prachtig meer, dat helaas niet voor paddleboarders en zwemmers toegankelijk is.
Vertrekpunt:
Litzberg 35
B-3650 Dilsen-Stokkem

bottom of page