top of page

15km pure aloha vibes over de watergrens tussen België en Nederland. Gelegen op 500m van SUP Maasland

De Grensmaas vormt, zoals zijn naam het aangeeft, de grens tussen België en Nederland. Eenmaal op het water, smelt die grens echter als sneeuw voor de zon en geniet je ten volle van de wijde watermassa. Kronkelend leidt deze kraakheldere rivier je 18km lang langsheen weides, meren en een grindwinning tot bij de surfplas van Heerenlaak, het eindpunt van deze route.

Onderweg zal je verstomd staan van de ongeëvenaarde rust die op de Maas heerst. Eenmaal voorbij de grindwinning van Bichterweerd volgt een stuk rivier waar langs de oevers niemand woont, niemand wandelt en er geen auto’s rijden. Het enige wat de stilte doorbreekt, is het gefluit van de vogels. The Big 5 zul je hier wellicht niet treffen, maar met een beetje geluk zie je wel de wilde runderen of paarden die grazen op de oevers. Vergeet zeker ook niet onder je te kijken. In ondiep water is de kans groot dat je trekkende barbelen, brasems of zelfs meerval spot.

In de zomermaanden is de stroming op de Maas beperkt, en kunnen ook beginnende paddleboarders er verantwoord op avontuur. Door de rotsachtige bodem raden we je wel aan om waterschoenen met een stevige zool te dragen.

Voor het afleggen van deze route adviseren we om met twee wagens op het eindpunt af te spreken en van daaruit met één wagen tot bij SUP Maasland te komen. Zo geraken jullie bij aankomst eenvoudig weer terug. Mocht dit niet mogelijk zijn of je komt alleen, helpen we je graag een oplossing te vinden.

500m

Afstand tot SUP Maasland

18km

Peddelafstand

4 à 5u

Peddelduur

bottom of page