top of page

Voormalige grindontginningsplas in Maaseik die vandaag is ingericht voor waterrecreatie. Gelegen op 14km van SUP Maasland

In onze buurgemeente Maaseik, die terecht ook wel het Knokke van Limburg wordt genoemd, vind je de prachtige recreatieplas Heerenlaak. Waar vroeger nog grind werd gewonnen, kleuren vandaag de dag statige yachts, waterskiërs en andere waterfanaten het landschap. Gedurende de zomermaanden heerst hier ten volle de summer vibe. Het domein wordt dan druk bezocht door zowel dagjestoeristen als mensen op doordocht met de mobilhome of yacht.

Opstappen doe je op deze plek in alle veiligheid in een rustige arm zonder bootverkeer. Na een klein eindje peddelen kan je ervoor kiezen om links via de Maas de jachthaven van Heerenlaak te bezoeken, of rechtdoor de watersportplas. Voor beide locaties geldt dat enige ervaring (of waterratgehalte) is aangewezen. De voorbijvarende boten veroorzaken golven waardoor we deze locatie niet aanraden voor paddleboarders met honden of kleine kinderen.

Op het open water van de plas geniet je van een prachtig panorama over het meer. In de verte doorbreken knusse vakantiewoningen het oneindige groen en weerspiegelt de zon op het kraakheldere water. Achteraan tref je verschillende armen die ontoegankelijk zijn voor gemotoriseerd bootverkeer.

Eenmaal terug op de splitsing peddel je rechts in de richting van de jachthaven. Via een kort stukje Grensmaas kom je na zo’n 5 minuten aan op het gedeelte met de waterbungalows. Zowel rechts als links hiervan geniet je ten volle van de pracht van de haven en het omliggende landschap.

Het bezichtigen van de volledige plas en de jachthaven duurt zo’n 3u zonder pauze. In geval van honger of dorst kan je terecht bij de gezellige beachclub. Feelin’ hot? Een gedeelte van het meer is opengesteld voor zwemmers.

Vertrekpunt:

Heerenlaak - Houtweg

12km

Afstand tot SUP Maasland

8km

Peddelafstand

2 à 3u

Peddelduur

bottom of page